Ett nytt sätt att få belysning i företagets lokaler

Ett nytt sätt att få belysning i företagets lokaler

I stora byggnader med många kontor är det svårt att få in dagsljus i alla rum. Det är emellertid inte omöjligt, det finns tekniker där man med fiberoptik hämtar dagsljus utifrån och leder in dagsljuset i lokaler utan fönster. Eftersom det är dagsljus som leds in så är metoden ytterst energisnål. Klicka för att läsa mer.

Inredd ditt hem med ljus

Har ditt hem flera rum så är det antagligen så att det olika rummen har olika funktioner. Det betyder samtidigt att kraven på belysning skiljer sig mellan olika utrymmen. I köket är det naturligt med en funktionell arbetsbelysning över diskbänken och andra arbetsytor. Även andra rum kan belysas på ett bra sätt för att skapa en fin stämning samtidigt som du får en bra allmänbelysning för städning.

Roligt att experimentera med ljus

För inte så länge sedan såg man till att alla utrymmen man inte vistades i var släckta. I offentliga miljöer sattes rörelsedetektorer in som såg till att ljuset slocknade om ingen var där. Idag behöver vi inte alls jaga ljuset på samma sätt. Det tack vare LED-belysning. Dessa lampor med dioder som är ytterst strömsnåla kan du med fördel använda överallt i hemmet.

rnn.yqe.