Spara in pengar på företagets tjänsteresor

Spara in pengar på företagets tjänsteresor

Regelbundna tjänsteresor i ett företag betyder ofta en hel del arbete. Och medan situationen kan skilja sig en hel del från företag till företag finns det ofta mycket man kan göra för att effektivisera resandet och spara in både den ena och den andra slanten.

Outsourca arbetet

Det första man bör överväga när tjänsteresorna börjar bli många är att outsourca hela arbetet till en firma som sysslar just med detta. Kostnaden för detta kan man ofta få tillbaka på mer än ett sätt. Men kanske det viktigaste är att anställda på företaget kan fokusera mer på kärnverksamheten istället.

Dra nytta av hotellens erbjudanden

Hotell kan ofta erbjuda fördelaktiga priser och säkra bokningar till företag som ofta använder deras tjänster. Kolla upp hur detta fungerar och välj en eller flera kedjor som finns på både de mest besökta orterna och mer.

Etablera en tydlig resepolicy

När anställa reser ofta är det bra att ha en resepolicy på plats. Denna kan informera anställda om viktiga punkter som:

  • Hur utlägg hanteras
  • Vilka bokningsklasser som får väljas
  • Prioriterade resesätt för olika resor
  • Godkända kanaler att sköta bokningar genom

En bra resepolicy är både lättillgänglig och kortfattad. Om den anställde har några funderingar kring sin tjänsteresa bör de först och främst vända sig till företagets policy och först därefter höra av sig till sin arbetsgivare för mer information.

I resepolicyn kan man exempelvis uppmana anställda att använda taxi restriktivt och med omdöme. Men samtidigt måste den även ge bra alternativ som den anställda ska kunna använda sig av.

rnn.yqe.